Holiday Invest

Processen

Ett tryggt köp

Kanske har du tänkt att det kunde vara trivsamt att ha ett eget hem utomlands, ett hem dit du kan återkomma flera gånger per år, eller stanna en längre tid. Ett hem där du har allt du behöver och känner dig hemma. En del köper sina hem utomlands både för att vistas i själva, samt som en god investering inför framtiden. De kan även hyra ut när de själva inte har möjlighet att vara där. Oavsett vad du har tänkt, så ser vi fram emot att hjälpa dig att hitta ditt drömboende. Vi hjälper dig, och ser till att du gör en trygg affär!

Hur gör man?

Ni kontaktar oss på Holiday Invest och berättar vad ni har för önskemål, så tar vi fram information och prislistor på de objekt som stämmer överens med era önskemål. När ni kommit fram till något eller några objekt som passar er, kan vi rekommendera ett möte på plats i Turkiet. Antingen åker ni med oss på en visningsresa, eller så bokar ni en resa själva. Vill ni ha hjälp med bokning av hotell, eller skjuts till hotellet så hjälper vi er gärna.

När ni kommit på plats, hämtar vi er och åker till vårt kontor som ligger i centrala Alanya. Där går vi igenom hur ett köp går till, vad ni ska tänka på, och svarar på alla frågor ni har inför ett köp utomlands. När och om ni hittar det ni söker, skrivs ett köpekontrakt, som i Turkiet i princip ser ut som i Sverige, det står vilka rättigheter och skyldigheter en köpare och säljare har, samt vilken betalningsplan man kommit överens om. När ni skriver ett kontrakt erlägger ni normalt en handpenning på ca 1000 Euro.

Köpprocessen

Ett köpekontrakt med alla detaljer skall upprättas på turkiska för att vara giltigt, men förutom turkiska kan man även ha med ett annat språk. Köpekontraktet är giltigt när både säljare och köpare har skrivit under.

Om fastigheten är färdigbyggd betalar man oftast 90 % av köpesumman och kan flytta in direkt. De sista 10% betalar man sedan när lagfartspapperet kommer. Om fastigheten är under byggnation betalar man med jämna mellanrum (exempelvis var fjärde månad), tills bostaden är klar. De sista 10% betalas när lagfarten är färdig.

TAPU, det vill säga lagfartspapperet som bevisar att ni är ägare av bostaden, kommer det att ta några månader innan ni får. Men givetvis får ni tillgång till bostaden när alla papper är påskrivna och alla betalningar är slutförda.

Kontakta oss idag!

Skapad av Level15